digitale factuur

16 apr 2012, 09.43 uur

Digitale factuur

Met ingang van 1 maart 2012 is het mogelijk om uw factuur in pdf-formaat per e-mail te ontvangen. Door zoveel mogelijk facturen digitaal te versturen besparen we op papier en dragen we bij aan een beter milieu!

Een e-mail met factuur als bijlage heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een papieren factuur. De fiscus staat het elektronisch archiveren van deze facturen toe, zodat u kunt besparen op fysieke archiefruimte. U dient deze facturen, net als de papieren versie, minimaal 7 jaar te bewaren. Onderstaand vindt u een korte uitleg hierover afkomstig van de website van de Belastingdienst.


Hoe moet ik elektronische facturen bewaren?

U moet facturen bewaren in de vorm waarin u ze heeft verstuurd of ontvangen. Elektronische facturen bewaart u dus als elektronisch bericht. Bij een elektronische factuur moet u ook de elektronische handtekening bewaren. Facturen moet u in ieder geval zeven jaar bewaren. Als facturen betrekking hebben op onroerende zaken, moet u deze tien jaar bewaren. Meer informatie over het bewaren van elektronische facturen vindt u in de brochure Uw geautomatiseerde administratie en de fiscale bewaarplicht. Deze brochure kunt u downloaden van www.belastingdienst.nl. Ga naar "Downloaden & bestellen". Kies "Zakelijk" en vervolgens "Een administratie opzetten".

Bron: Belastingdienst – elektronisch factureren.


Mocht u ook uw facturen per mail willen ontvangen, klik dan hier om een antwoordformulier te downloaden. U kunt dit formulier retour sturen naar factuur@drim.nl of per fax 078 - 6 105 164.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons secretariaat - telefoonnummer 078 - 6 107 207.

Wij verzoeken u vriendelijk uw voorkeur aan ons kenbaar te maken door het bijgevoegde antwoordformulier in te vullen en aan ons te retourneren.

Wij vertrouwen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Bij eventuele vragen, kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.