bam w&r-renovatie start teamuitje bij van drimmelen

29 jun 2015, 12.18 uur

Op woensdag 10 juni is BAM W&R-Renovatie haar teambuildingsuitje gestart op het terrein van Houtgroep van Drimmelen.

De zon scheen volop toen de teamleden ’s ochtends vroeg aankwamen in de kantine van
Van Drimmelen. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers presenteerden de organisatoren op ludieke wijze het ochtendprogramma. Het had te maken met bewoners waarvan ze geen NAW-gegevens hadden, die veel wensen hadden over de aanvliegroute en niet benaderbaar waren. Wat waren dit voor vreemde snuiters? Al snel werd duidelijk dat het hier over vogels ging. De teamleden kregen de opdracht om twee vogelhuisjes te timmeren, namelijk 1 nestkastje en 1 voor eigen gebruik.

Na de introductie liepen we naar het buitenterrein, waar een geïmproviseerde bouwplaats was gemaakt. Hier lagen de nestkastjes als bouwpakketjes te wachten om in elkaar gezet te worden en was er genoeg materiaal om een eigen ontwerp te maken.Dat het hier een enthousiaste club mensen betrof, werd meteen duidelijk. De zaag, hamer en het materiaal werden gepakt en in een mum van tijd waren de nestkastjes klaar. De tweede opdracht: “timmer een vogelhuisje voor eigen gebruik en laat hierbij je fantasie de vrije loop”, nam meer tijd in beslag. Uiteenlopende ontwerpen werden bedacht, enkele voorbeelden zijn:
een grachtenpand, een boerderij, een villa met zwembad, een minihuisje, een vogelhuis dat er daadwerkelijk als een vogel uit zag, een torenflat en ga zo maar door. Na afloop was voor het meest originele ontwerp een mooie prijs. Het was moeilijk om uit de vele bijzondere ontwerpen een winnaar te kiezen. De hoofdprijs is gegaan naar een ter plekke geformeerd team, waarbij het element teambuilding de doorslag heeft gegeven.

U vraagt zich wellicht af waarom timmert BAM W&R-Renovatie vogelhuisjes bij Houtgroep van Drimmelen?

De Stroomversnelling is een landelijk initiatief om verouderde huurwoningen zeer energiezuinig te maken. Het is een samenwerking tussen bouwers en woningcorporaties. Een door De Stroomversnelling opgeknapte woning is comfortabel, zeer energiezuinig en wekt zelf energie op. Zo kan de energiemeter elk jaar op 0 komen.

BAM is een van de bouwers die nul-op-de-meter-woning realiseert. De woning wordt goed geïsoleerd en alle installaties worden vervangen. De nieuwe, zuinige installaties komen in een kleine unit: de energiemodule. Daarna plaatst BAM de energiemodule tegen de gevel in de achtertuin.

Van Drimmelen is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze zogeheten energiemodule. Omdat de temperatuur in de kleine unit een goed klimaat heeft voor vogels, en omdat we de natuur allemaal een warm hart toedragen, is men op het idee gekomen om hierin 2 vogelnestkasten te plaatsen. Zowel de energiemodule als het vogelhuisje worden door Van Drimmelen geleverd. Op de tekeningen onderaan dit bericht vindt u hiervan een impressie.

Meer informatie vindt u op http://www.stroomversnelling.net/