Global Mercy voorzien van hout en plaatmateriaal

$slides[0]['alt']

HOUT EN PLAATMATERIAAL

GLOBAL MERCY

De Global Mercy is het nieuwe ziekenhuisschip van hulporganisatie Mercy Ships. 10 jaar is gewerkt aan de bouw van het schip in samenwerking met donoren en partners van over de hele wereld. De Global Mercy is een schip van 174 meter en 37.000 ton, beschikt over zes operatiekamers en biedt onderdak aan 600 vrijwilligers. Als drijvend ziekenhuis en opleidingscentrum zal ze tijdens haar verwachte levensduur van 50 jaar een plek zijn waar, alleen al door chirurgie, naar schatting 150.000 levens worden veranderd.

Van 26 februari tot en met 15 maart 2022 lag de Global Mercy aangemeerd aan de Parkkade te Rotterdam. Belangstellenden waren welkom aan boord om dit bijzondere schip en haar missie, zelf te beleven. Het schip is ook naar Rotterdam gekomen om bevoorraad te worden. Zo is onder andere hout en plaatmateriaal door Van Drimmelen beschikbaar gesteld. Deze materialen worden gebruikt voor allerhande klussen aan boord, bijvoorbeeld voor het maken van houten kastjes en rekken voor perslucht-flessen van de brandweer. Met de levering van deze materialen willlen wij ons steentje bijdragen en Mercy Ships ondersteunen bij hun missie: "Het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld".

De Global Mercy heeft na het bezoek aan Rotterdam, koers gezet naar Tenerife, waar de afbouw van de technische en medische apparatuur op het schip zal plaatsvinden. Vervolgens vaart het schip naar eindbestemming Afrika, waar ze eind mei in Senegal zal samenkomen met de Africa Mercy (het andere ziekenhuisschip van Mercy Ships). 

Mercy Ships is een internationale hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van twee ziekenhuisschepen – de Africa Mercy en de Global Mercy. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op www.mercyships.nl

 

IMPRESSIE GLOBAL MERCY

global-mercy-rotterdam dsc-0064 globa-mercy-ziekenzaal global-mercy-operatiekamer global-mercy-1 globel-mercy-3 dsc-0098