Prijzen op aanvraag als gevolg van situatie Oekraïne

$slides[0]['alt']

MARKTINFORMATIE OVER SITUATIE OEKRAINE

PRIJZEN OP AANVRAAG

De ontwikkelingen in Oekraïne volgen elkaar snel op, nu Rusland het land op verschillende plaatsen is binnengevallen. Wij leven mee met alle betrokkenen en hopen op een spoedig herstel van de rust in deze regio.

De ontstane situatie heeft grote gevolgen voor de beschikbaarheid en de prijzen van zowel plaatmateriaal als gezaagd hout. De Europese Unie heeft immers al een importverbod afgekondigd voor hout en plaatmateriaal vanuit Belarus (Wit-Rusland) en wij verwachten dat eenzelfde maatregel op handen is voor Rusland. Ook het betalingsverkeer met beide landen is aan banden gelegd.

De onzekere aanvoer zorgt nu al voor stijgende prijzen en de vraag verschuift naar andere productielanden. Of deze landen de extra vraag kunnen invullen is niet duidelijk, maar er zullen ongetwijfeld hogere prijzen gaan gelden. Vooral berken multiplex, vurenhout en grenenhout worden schaars en duur. Verder wordt de vraag verlegd naar alternatieve producten, wat waarschijnlijk ook tot prijsstijgingen leidt.

Ingegeven door het bovenstaande, zien wij ons genoodzaakt om per direct alle prijslijsten in te trekken. Wij begrijpen dat dit impact heeft op uw organisatie. U kunt erop vertrouwen dat wij alles in het werk zullen stellen om uw vragen zo passend mogelijk in te vullen.

Wij rekenen op uw begrip en verzoeken u contact te houden met uw accountmanager of uw aanspreekpunt op onze verkoopafdeling.