Studiereis visueel sorteren

$slides[0]['alt']

OPLEIDING EN TRAINING

Medewerkers Van Drimmelen op studiereis

Het afgelopen kwartaal hebben een drietal collega's deelgenomen aan de studiereis naar Zweden, georganiseerd door Ingenieursbureau Even Buytendijk (IEB). Tijdens deze reis leerden de cursisten visueel hout te sorteren volgens de Scandinavische sorteerregels en maakten ze kennis met de Scandinavische houtindustrie.

De reis is speciaal samengesteld voor personen die in hun dagelijks werk te maken hebben met onder andere vurenhout. Drie indrukwekkende zagerijen (Eksjö Industri, zagerij Zwedentimber en Ingarps Trävaror) zijn bezocht en het Zwedengevoel werd vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl aan de rand van een prachtig Zweeds meer.

Tijdens de studieweek kregen de cursisten inzicht in het gehele proces van houtverwerking, zoals het bij veel zagerijen in Zweden eraan toegaat. De deelnemers hebben een bezoek gebracht aan de bossen en zijn getuige geweest van het oogsten van bomen. Tevens hebben zij uitleg gekregen over duurzaam bosbeheer in Zweden en is een bezoek gebracht aan een houtverduurzamer die meerdere verfstraten in productie heeft. 

Aan het einde van de studiereis hebben de deelnemers een examen afgelegd om te beoordelen of de opgedane kennis ten aanzien van het sorteren voldoende is geweest. Wij kunnen met trots vermelden dat alle drie de medewerkers zijn geslaagd!

Met het trainen en opleiden van personeel, bewaken wij ons vakmanschap.

p1120010 img-20191005-wa0002 p1120053 img-20191005-wa0001