Hout! Hét bouwmateriaal van de toekomst.

$slides[0]['alt']

Tour door het Hout bij Van Drimmelen

FSC® Nederland organiseerde 18 oktober 2018 zijn 6e Tour door het Hout met als thema:

'Hout! Hét bouwmateriaal van de toekomst.'

Dit keer waren de bezoekers te gast bij Van Drimmelen. Na een korte presentatie werd daadwerkelijk op stap gegaan tussen het hout. Mark Kemna en Ben Romein van FSC® Nederland gingen in op de positie van hout als circulair bouwmateriaal en presenteerden houtsoorten die minder bekend zijn als bouwhout. Arjan van Drimmelen gaf een toelichting op het duurzame bouwmateriaal STEICOTM 

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en informatieve middag, waarbij druk werd nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Circulair*

Materialen hergebruiken is een goede manier om schaarse grondstoffen uit te bannen. Nog beter is om in de ontwerpfase grondstoffen te kiezen die hernieuwbaar/hergroeibaar zijn. Daarom verdienen biobased materialen zo’n belangrijke rol binnen het circulaire denken. Hout is een zichzelf vernieuwende grondstof en dus het bouwmateriaal van de toekomst!

LKTS*

LKTS ofwel Lesser Known Timber Species. Uit een verantwoord beheerd bos komen per definitie meerdere soorten hout. Daaronder zijn veel houtsoorten die we nog niet kennen. De vraag is: waarom niet? Er zitten houtsoorten tussen die niet bekend zijn, maar wel de goede eigenschappen bezitten voor veel toepassingen hier. Gebruiken we deze minder bekende houtsoorten, dan gebruiken we het bos in haar volle breedte en putten we de natuur niet uit.

STEICOTM

STEICO produceert en levert innovatieve bouwmaterialen die duurzaam en betrouwbaar zijn. Ze verhogen het wooncomfort en verminderen het energieverbruik in woningen en gebouwen. Van Drimmelen is exclusief dealer in Nederland van STEICOTM-producten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze STEICO producten, neemt u dan contact op met afdeling verkoop: 078-6107207 of toelevering@drim.nl. 

Download hier de STEICO-Brochure

 *Bron: FSC® Nederland. Meer informatie over Circulair bouwen en LKTS vindt u op website van FSC® Nederland.

dsc-0069 dsc-0044 dsc-0064 img-7755