Instructiefilm triplex voor betonbekistingen

$slides[0]['alt']

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen(VVNH) heeft een nieuwe instructiefilm gelanceerd: Triplex voor betonbekistingen!

‘Het juiste gebruik van betontriplex levert een betere kwaliteit, minder faalkosten en tevreden klanten op. Doel van deze instructiefilm is dan ook tips en richtlijnen geven voor gebruik en verwerking van dit specifieke plaatmateriaal. Het YouTube-filmpje kun je gewoon op je mobiele telefoon raadplegen, ook op de bouw’.

Schade
Het komt nog te vaak voor dat betontriplex verkeerd wordt toegepast, waardoor de levensduur en de kwaliteit van het geleverde betonwerk verre van optimaal is. Zo zorgt bijvoorbeeld onzorgvuldige opslag op de bouwplaats vaak voor onnodige schade aan het plaatmateriaal. Wordt die schade niet gerepareerd, dan zijn oneffenheden in het betonoppervlak het gevolg.

Ook als de plaat op onjuiste wijze wordt doorboord, de compriband niet wordt toegepast of bevestigingsmiddelen onvoldoende worden verzinkt, heeft dat ongewenste effecten tot gevolg. Door een aantal eenvoudige richtlijnen na te leven, krijgt men snel een mooi betonoppervlak en kan men het betontriplex na ontkisting nog vele malen hergebruiken. De nieuwe instructiefilm helpt hierbij.

Stapsgewijs
De instructiefilm laat stapsgewijs de opbouw en montage van een betonbekisting zien en geeft tips voor de juiste toepassing van betontriplex

Ter ondersteuning van de instructiefilm besteedt de brochure Houtwijzer ‘Houtachtige plaatmaterialen – richtlijnen voor gebruik en verwerking’ aandacht aan dit onderwerp. De eisen en richtlijnen voor de juiste toepassing van triplex voor betonbekistingen is samengevat in een handzame flyer op A5-formaat.

Van Drimmelen heeft een uitgebreid assortiment betonbekistingsplaten. In ons betonboek vindt u hiervan een overzicht. Voor advies op maat: neem contact op met één van onze medewerkers.

 

Om de instructiefilm te bekijken: scan de QR-code of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=OcbfyRYP6uM&feature=youtube