MONARCH III

MONARCH III

MONARCH III

MONARCH III

VEELZIJDIGHEID VAN DRIMMELEN INGEZET BIJ MONARCH III

In juli 2017 is gestart met de bouw van Monarch III in het centrum van het Beatrixkwartier in Den Haag. Na twee en half jaar is de bouw van deze twee woontorens gerealiseerd.

Van Drimmelen heeft dit omvangrijke project voorzien van al het hout en plaatmateriaal. Voor het aftimmeren van de dagkant (aftimmering binnenkant raamkozijn) hebben we watervast MDF bekleed met hoogwaardig folie, op lengte gekort en gepakketteerd per verdieping in diverse fases aangeleverd. Dit is een kant-en-klaar product en heeft geen onderhoud nodig. In de eindfase hebben we het aftimmerhout bezorgd.

Naast de materialen, heeft onze Prefab afdeling geprefabriceerde trapbescherming geleverd voorzien van hijsvoorzieningen. Dit is een omgekeerde trap, gemaakt van OSB, die in één keer ter bescherming over de nieuwe trap wordt gelegd. Op deze manier wordt de trap niet beschadigd bij de laatste fase van de werkzaamheden.

Het Beatrixkwartier is een druk en levendig stukje Den Haag, waardoor het een logistieke uitdaging was om de materialen op de bouwplaats te kunnen leveren. Door goed te overleggen met de aannemer en te werken met bouwtickets was het mogelijk om de materialen op tijd te leveren en waren de wachttijden gering. Op deze manier was er een goede doorstroming van de aanvoer en werd het bouwproces niet vertraagd. Een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen Smit’s Bouwbedrijf en Van Drimmelen.

Smit’s Bouwbedrijf heeft Monarch III gebouwd. Dit bouwproject bestaat uit twee woontorens van elk 70 meter hoog die worden verbonden door een verhoogd plein. De 248 huurappartementen zijn tussen de 52 en 125 m2 groot en sluiten goed aan op de vraag naar betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen op een toplocatie. Op de begane grond, in de zogenoemde plint, zijn kantoren en een horecagelegenheid gevestigd. Ondergronds zijn er 146 parkeerplaatsen gerealiseerd.

MONARCH III

MONARCH III