Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-impressie-exterieur-voorgevel-01-0e83c1f3c981fcd5fcbfe325422ffb87

Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-2-

Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-2-

Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-4-

Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-5-

Nieuwbouw IKC De Pijler

ikc-de-pijler-6-

OSB Wandbekleding White Wash | Bamboe traptreden

Nieuwbouw Integraal Kindcentrum

Op de oude locatie van openbare basisschool De Pijler in Maasdam is door Tempel Bouw een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. In de nieuwbouw komt onderwijs en opvang samen in Integraal Kind Centrum De Pijler en biedt het onderdak aan kinderen van 0 tot 13 jaar.

Het gebouw is ontworpen door Valtos Architecten en is als Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) geconstrueerd. Naast een optimale isolatie zijn onder andere een warmtepomp met warmte-koudeopslag, een gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen geïnstalleerd. Tevens is het dak deels bedekt met mos-sedum.

De hoofdopzet van het ontwerp is een centrale hal, waaromheen de les- en opvangruimten zijn gegroepeerd. Op de kop van de hal bevindt zich een verhoogd speellokaal, dat tevens als toneel kan dienen. Dit verhoogde deel is bereikbaar via drie traptreden van ruim 7½ meter breed. Voor de bekleding hiervan hebben wij Bamboe treden geleverd.

De wandbekleding is gemaakt van OSB en ook door Van Drimmelen geleverd. Dit is een constructieplaat voorzien van een White Wash toplaag, aangebracht in een UV lakstraat door middel van een wals. Hierdoor krijgt het een stoere en lichte frisse uitstraling.

Van Drimmelen levert dus niet alleen standaard materiaal, maar is ook uw partner voor speciale producten.

Heeft u een uitdagend project of zoekt u iets bijzonders? Wij denken graag met u mee!

 

Fotomateriaal: Valtos Architecten